Een van de meest populaire spellen zijn actiespellen. Deze zijn meestal vooral populair bij mannen die genieten van de actie, het schieten en de snelle gameplay. We moeten echter de vrouwen niet buitensluiten, want veel vrouwen genieten ook van spellen in dit genre.

Met spelletjes voor racen, schieten, rollenspellen en nog veel meer, zijn flash actiespellen erg populair, want je kunt onderdompelen in het spel en ervan genieten zonder dat je dure hardware nodig hebt zoals een Nintendo 3DS of Playstation Vita. De spelletjes worden zijn browser- en hardwareonafhankelijk, wat betekent dat veel spellen op je tablet of mobiele telefoon zullen draaien, wat betekent dat je geen spelcomputer met je mee hoeft te dragen.

Nieuwe actie flashspellen worden dagelijks gelanceerd en binnenkort zul je zien dat er een aantal van je favorieten wordt vrijgegeven in dit formaat. Wat voor soort actiespel je ook wilt spelen, er zijn gegarandeerd honderden, zo niet duizenden flashspellen voor je beschikbaar om te spelen.